simvoules_idees_aniksiatiki_diakosmisi

Η άνοιξη έφτασε. Συμβουλές και ιδέες για μια μοναδική ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Καλώς ορίζουμε την Άνοιξη και μαζί της καλώς ορίζουμε την εσωτερική μας ανάγκη για ανανέωση. Η φύση ξυπνάει και αναγεννιέται, και μαζί με αυτήν, φτάνει η στιγμή για να ανανεώσετε το σπίτι σας προσθέτοντας πολλές ανοιξιάτικές πινελιές. Η διακόσμηση και το στυλ ενός σπιτιού αποτελεί έκφραση της προσωπικής σας αισθητικής και στυλ η οποία χρειάζεται ανανέωση σε κάθε εποχή και έχει ως αποτέλεσμα την ψυχολογική σας ανάταση τις στιγμές που θα περνάτε στον χώρο σας.

 Μέσα από αυτό το κείμενο θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε τον χειμώνα και να δημιουργήσετε μια φρέσκια και αναζωογονητική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, καθώς και τρόπους ανανέωσης του χώρου σας εκμεταλλευόμενοι την γκάμα του Maison σε φυτά & λουλούδια, σε αντικείμενα διακόσμησης με φωτεινά χρώματα ή κατασκευασμένα από υλικά που θα «μυρίζουν» Άνοιξη.

Προετοιμασία του σπιτιού για την Άνοιξη.

Πριν ξεκινήσετε τις όποιες αλλαγές στο στυλ – διακόσμηση του χώρου σας πρέπει η ανανέωση του να ξεκινήσει με επισκευές ή αντικαταστάσεις οποιουδήποτε αντικειμένου έχει υποστεί φθορά.

Η αντικατάσταση κουρτινών με νέες ελαφρύτερες που θα αφήνουν να περνάει περισσότερο φως είναι μια από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Το επόμενο βήμα είναι να αφιερώστε λίγο χρόνο στην οργάνωση και στον σχεδιασμό της καινούργια σας διακόσμησης παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις στα ακόλουθα ερωτήματα.

  • Τι χρώματα να επιλέξουμε;
  • Τι αντικείμενα να χρησιμοποιήσουμε για να γίνει ο χώρος μας πιο ανοιξιάτικός;
  • Να χρησιμοποιήσουμε τεχνητά λουλούδια ή φυσικά;

Ανοιξιάτικά χρώματα στην διακόσμηση.

Φρεσκάρετε τον χώρο σας αντικαθιστώντας σκούρα και ζεστά χρώματα του χειμώνα με πιο φωτεινά και ζωντανά χρώματα όπως το πράσινο, κίτρινο, ροζ και γαλάζιο. Φυσικά ενώ θα ήταν ιδανική η αλλαγή, σε κάθε εποχή, να είναι ριζική έτσι ώστε πέρα από τον χώρο να αλλάζει προς το θετικό και η ψυχολογία σας θα μπορούσατε να κάνετε μικρότερες αλλαγές όπως να αντικαταστήσετε σκούρα διακοσμητικά μαξιλάρια με άλλα πιο φωτεινά. Η τοποθέτηση ενός αντικειμένου διακόσμησης με φωτεινά χρώματα ή που να περιέχει floral πινελιές είναι κάτι που θα αναζωογονήσει το σπίτι σας.

Ανοιξιάτικα διακοσμητικά αντικείμενα.

Έφτασε πλέον η ώρα της επιλογής των διακοσμητικών αντικειμένων που θα δώσουν μια ανοιξιάτικη αύρα στον χώρο σας και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, για αυτό τον λόγο σας παραθέτουμε μια λίστα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα ιδανικότερα.

  • Λουλούδια και φυτά φυσικά ή τεχνητά είναι το 1ο βήμα που πρέπει να κάνετε για να εισέλθετε επιτυχημένα σε μια νέα εποχή.
louloudia_se_vazo
louloudia_se_vazo_2
    • Διακοσμητικά μαξιλάρια τα οποία επιλέγοντας μερικά σε πιο φωτεινά χρώματα και αντικαθιστώντας υπάρχοντα χειμερινά θα μπορέσει να κάνει πολύ εύκολα το καθιστικό σας (αλλά και εσείς) να εισέλθει σε ανοιξιάτική διάθεση.
diakosmitika_maksilaria
    • Καλάθια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως rattan, γιούτα και kansgrass αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να οργανώσετε τον χώρο σας τοποθετώντας μικροαντικείμενα όπως γλάστρες , περιοδικά κ.α.
psathina_kalathia
    • Ψάθινα χαλιά , αποτελούν το νέο trend της διακόσμησης που σίγουρα θα λατρέψετε. Τα φυσικά υλικά κατασκευής τους θα προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη αύρα και θα δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον στο χώρο που θα τοποθετηθούν
psathina_chalia
    • Πίνακες με φωτεινά χρώματα ή με floral τοπία θα μπορέσουν να δώσουν τη ζωντάνια που αρμόζει στον χώρο σας κατά την Άνοιξη.
pinakas_me_louloudia
pinakas_me_louloudia_2
  • Επειδή η άνοιξη ξεκινάει με τις όμορφές μυρωδιές που αναδύονται από την άνθηση της φύσης μοναδικά αρωματικά κεριά θα μπορέσουν να φέρουν αυτά τα αρώματα μέσα στο σπίτι σας.
aromatika
aromatika_keria_2

 

Να χρησιμοποιήσετε τεχνητά λουλούδια και φυτά ή φυσικά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Παρόλο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε φυσικά λουλούδια και φυσικές μυρωδιές που αναδύουν αυτά στα δωμάτια μας η αντοχή τους στον χρόνο τα κάνει αρκετά κοστοβόρα και η συνεχής αλλαγή τους τα κάνει επίσης πολύ κουραστικά.

Στον αντίποδα μια ανθοσύνθεση από τεχνητά λουλούδια και φυτά τοποθετημένη μέσα σε ένα καλάθι θα μπορέσει να μείνει αναλλοίωτη σε όλη τη διάρκεια αυτής της όμορφης εποχής, ενώ δεν θα  υπάρχουν τα φυσικά αρώματα που έχουν τα λουλούδια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε τοποθετώντας κοντά στις συνθέσεις αρωματικά χώρου με sticks που θα μπορέσουν να σας δώσουν την ψευδαίσθηση της Άνοιξης για πολύ καιρό λόγω της μεγάλης διάρκειάς τους.

daromatika_chorou
daromatika_chorou_2

Ελπίζουμε όλες οι συμβουλές και ιδέες του πιο πάνω άρθρου ότι θα σας βοηθήσουν κατά την διάρκεια της «ανοιξιάτικής» μεταμόρφωσης του σπιτιού σας και εάν χρειάζεστε ακόμα περισσότερη βοήθεια δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το κοντινότερο σε εσάς κατάστημα Maison όπου θα μπορέσετε να εμπνευστείτε από τις βιτρίνες που συνάδουν με την εποχή και τα τελευταία trends στον χώρο της διακόσμησης καθώς και θα μπορέσετε να λάβετε προσωποποιημένες συμβουλές από το καταρτισμένο προσωπικό των καταστημάτων μας.

louloudia_se_vazo_3
louloudia_se_vazo_4
louloudia_se_vazo_5
louloudia_se_vazo_6

Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα Maison έτσι ώστε να συζητήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τις ιδέες μας έτσι ώστε να κάνετε τους επισκέπτες σας να αισθανθούν σαν το σπίτι τους.

Γιατί Maison… σημαίνει σπίτι!

www.maison.gr

Διαβάστε επίσης :

ΑΝΟΙΞΗ 2024: Ανανεώστε το Σπίτι σας με 7 Μοναδικά Στιλ Διακόσμησης.
Μοναδική επίπλωση και διακόσμηση τουριστικού καταλύματος.
Jungle style!!! Ένα διαφορετικό στυλ διακόσμησης που θα λατρέψετε.
5 Συμβουλές διακόσμησης της κουζίνας σας που θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα